Батівська громада
Закарпатська область, Берегівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги мешканців громади!

Дата: 30.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 800

!!УВАГА!!

Фото без опису

Шановні мешканці Батівської громади!

Інформуємо, що відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим» перебування в прикордонній смузі потребує відповідного дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

📍 Такий дозвіл надається Держприкордонслужбою на безоплатній основі упродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення від громадянина або організації. Для Батівської громади це Чопський (території за межами населеного пункту Бакош) та Мукачівський прикордонні загони (території за межами населених пунктів Горонглаб, Данилівка, Бадів, Батрадь, Батьово), відповідно до зон відповідальності. Території населених пунктів Баркасово та Серне Батівської ТГ не входять у прикордонну смугу.

☝️ Важливо! У межі прикордонної смуги не входять населені пункти. Тобто пересування та проживання на території міста, села чи селища не потребує спеціальних дозволів.

Звертаємо вашу увагу, що дозвіл від прикордонників потрібен для тих, хто має намір проводити сільськогосподарські чи інші види робіт на полях, у садах, лісах, на річках, що знаходяться поза межами населених пунктів й перебувають під юрисдикцією прикордонної служби.

Для отримання дозволу потрібно подати звернення (відповідно до вимог), а також копії паспорта та реєстрації місця проживання. Звернення щодо отримання дозволу можна подавати у 27-му прикордонному загоні у Мукачеві (м. Мукачево, вул. Недецеї, 45 або
e-mail: mukachevo_zagin@dpsu.gov.ua ) та 94-му прикордонному загоні у Чопі (м. Чоп, вул. Головна, 55а або e-mail: chop_zagin@dpsu.gov.ua), або ж залишити документи в селищній раді (відповідному старостинському окрузі) для передачі їх у відповідний прикордонний загін.

✅ Подати заяву на оформлення такого документа відтепер зручно та просто можна на порталі Допомога Закарпаття за посиланням:

https://bit.ly/44cHNFb
 

Дозволи видаються на безоплатній основі.

✅ Дозволу на в'їзд та пропуск не потребують особи, які зокрема:

- в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;

- водії вантажних автомобілів та супроводжуючі їх особи, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;

- рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги, що рухаються автомобільним транспортом автомобільними дорогами загального користування державного значення, залізничним транспортом залізничними шляхами сполучення, частина яких проходить по ділянках місцевості, де встановлено прикордонну смугу, без виконання зупинок, виходу на залізничних станціях у прикордонній смузі.

За перебування в прикордонній смузі без відповідного дозволу передбачена адміністративна відповідальність: накладання штрафу на громадян від 50 до 100 ( 850,00 – 1700,00 грн. ) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від 100 до 150 ( 1700,00 – 2550,00 грн. ) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь