Батівська громада
Закарпатська область, Берегівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До громади завітав Лауреат Нобелівської премії

Дата: 02.11.2023 13:45
Кількість переглядів: 1556

31 жовтня 2023 року відбулася знакова подія в житті нашої територіальної громади, яка пов’язана з візитом Лауреата Нобелівської премії в галузі фізики, непересічної особистості, професора Ференца  КРАУСА.

 

Фото без опису

Світлина з учасниками проєкту SKOLA+ Бакошського ліцею імені Івана Франка

Візит відбувся у рамках реалізації проєкту SKOLA+, який втілюється громадською організацією "Табула Раса для майбутнього покоління" та фінансується неурядовою організацією "Science4People" (Німеччина).

Фото без описуДмитро Тараненко, Ференц Краус та команда ГО «Табула Раса для майбутнього покоління»

Пілотний освітній проєкт SKOLA+ наразі реалізується у двох ліцеях громади, метою проекту є подолання прогалин у навчанні викликаних війною та пандемією COVID-19, а також поглиблення знань зацікавлених учнів понад навчальну програму з окремих предметів. Проєкт охоплює більше 100 дітей з різних навчальних дисциплін, а саме: українська, англійська та угорська мови, математика, історія, географія, фізика, хімія та біологія.

У рамках візиту професор відвідав заклади освіти, мав можливість познайомитися з командою вчителів, які беруть участь у проєкті та зазирнути до занять.

Фото без описуСвітлина із заняття з біологіїї в рамках проєкту SKOLA+

Яскравим проявом усвідомленості та соціальної згуртованості стала «Алея Єднання», заснована професором Ференцом Краусом та Учнівським самоврядуванням Бакошського ліцею імені Івана Франка на території громади.

Фото без описуСвітлина із заснування «Алеї Єднання» (с. Бакош)

Фото без опису

«Алея Єднання» заснована Нобелівським лауреатом, професором Ференцом Краусом та Учнівським самоврядуванням Бакошського ліцею імені Івана Франка

Завершальним акордом візиту професора стала зустріч з юними волейболістами/тками громади на базі Батівського ліцею, у стінах якого вже більше року веде свою професійну діяльність вчитель фізичної культури та Захисту України з Херсонщини, який разом зі своєю сім’єю вимушений був покинути свою домівку в умовах повномасштабного вторгнення. Завдяки його самовідданій праці та любові до професії у спортивному залі школи майже щоднини панує пожвавлене спортивне життя, адже він проводить тренування з волейболу не лише для дітей, а й для дорослих. Своїм прикладом виховує любов до спорту, завзятість, відповідальність, дисциплінованість, показуючи, що попри ворожий напад життя триває, тож необхідно вірити у власні сили та спільну перемогу.

Меценат підтримав юних спортсменів подарунками у вигляді професійних волейбольних м’ячів, спортивного інвентарю та атрибутики для підтримки зимового кубка з волейболу серед команд юнаків та дівчат закладів загальної середньої освіти Батівської громади.

Візитом Нобелівського лауреата закладено початок нового спільного проєкту, мета якого підтримка різних спортивних напрямків у громаді, популяризація спорту та здорового способу життя серед підростаючого покоління, а також розвиток здорової, відповідальної та активної молоді.

Фото без описуСвітлина із зустрічі з командами з волейболу на базі Батівського ліцею (смт.Батьово)

 

 

 

Нагадаємо: перший візит професора до нашої громади відбувся в рамках благодійної місії у березні 2022 року в умовах повномасштабного вторгнення рф. З того часу пройдений чималий спільний шлях від офіційного заснування громадських організацій в Україні та Німеччині до реалізації спільних проєктів з підтримки дітей та молоді, в т.ч. ВПО на території нашої громади.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь