Батівська громада
Закарпатська область, Берегівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітаємо професора Ференца Крауса з отриманням Нобелівської премії

Дата: 06.10.2023 10:52
Кількість переглядів: 680

Вітаємо надійного партнера, мецената та вірного друга нашої громади, професора Ференца Крауса з отриманням Нобелівської премії з фізики за 2023 рік!

Фото без опису

Світлина з благодійного аукціону для підтримки ЗСУ (МЦ «ЗДИБАНКА», смт. Батьово)

Лауреатами Нобелівської премії в галузі фізики 2023 року стали фізики Ференц Краус, П'єр Агостіні, та Анн Л'Юйє «за експериментальні методи, які генерують аттосекундні імпульси світла для дослідження динаміки електронів у речовинах».

Трьох лауреатів відзначають за їхні експерименти, які дали людству нові інструменти для дослідження світу електронів всередині атомів і молекул.

Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться в мерії Стокгольма 10 грудня – у річницю смерті Альфреда Нобеля.

Дякуємо науковцям за високий професіоналізм, невтомність і справжній ентузіазм, наполегливість у своїх наукових пошуках. Ваша наполеглива праця множить здобутки світової скарбниці науки.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, життєвої енергії, успіхів і наснаги, нових звершень та щедрих ужинків на науковій ниві!

Нехай усі сміливі задуми та ідеї втілюються в життя на благо людства!

Перший візит Ференца Красуа до нашої громади відбувся навесні 2022 року в умовах повномасштабного злочинного вторгнення рф. Він відвідав з благодійною місією шелтер для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, який розгорнувся на базі Бакошського ліцею імені Івана Франка.

Фото без описуСвітлина з шелтера Бакошського ліцею імені Івана Франка

 

Візит надихнув вченого на ініціювання створення німецької неурядової організація Science4People, діяльність якої спрямована на підтримку проєктів місцевих громад в Україні. Проєкти, які задовольняють нагальні потреби, формують цінності і зберігають надію на краще майбутнє. Засновниками S4P стали науковці, а першими меценатами вчені – лауреати Нобелівської премії.

Основною партнерською організацією від Батівської селищної територіальної громади стала Громадська організація «ТАБУЛА РАСА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО ПОКОЛІННЯ», заснована восени 2022 року, місія якої: розвиток креативного громадянського суспільства через підтримку та впровадження різноманітних молодіжних ініціатив, робота з внутрішньо переміщеною молоддю та реагування на запити молоді, викликаних умовами воєнного стану.

Серед спільних проєктів: оснащення навчальними матеріалами та технікою закладів освіти та молодіжного центру, підтримка спортивного сектору, відвідування дітей у дитячому притулку та інші.

Фото без опису

Світлина з Притулку для дітей Служби у справах дітей Закарпатської обласної державної адміністрації (смт. Батьово)

У рамках співпраці двох організацій наразі стартував пілотний освітній проєкт «SKOLA+» у двох школах громади, мета якого подолання прогалин у навчанні, викликаних війною та пандемією COVID-19, а також поглиблення знань частини учнів понад навчальну програму з окремих предметів.

Фото без описуСвітлина із заняття в рамках проєкту «SKOLA

Фото без опису

На світлині зліва на право Адріен Давід (Голова правління ГО «ТАБУЛА РАСА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО ПОКОЛІННЯ», директорка МЦ «ЗДИБАНКА»), Вероніка Крижановська (Президентка учнівського самоврядування Бакошського ліцею імені Івана Франка, авторка картини) та Ференц Краус (Завідувач кафедри експериментальної фізики в Університеті Людвіга Максиміліана у Мюнхені, Директор Інституту квантової оптики ім. Макса Планка, Голова правління німецької неурядової організації Science4People)

Дякуємо за солідарність та підтримку у цей нелегкий для України час! Висловлюємо впевненість у збереженні дружніх відносин та нашій подальшій плідній співпраці на благо спільних інтересів у мирні дні.

Разом до Перемоги!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь