Батівська громада
Закарпатська область, Берегівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підтримка ментального здоров'я населення

Дата: 26.06.2023 14:52
Кількість переглядів: 206

На Закарпатті масштабують заходи з підтримки ментального здоров'я населення. Насамперед у планах – розширення мережі закладів та створення центрів життєстійкості, де місцеві мешканці й вимушені переселенці зможуть отримати комплексну психологічну допомогу.

Ключові напрямки та основні етапи впровадження такої системи в межах Регіональної програми сталої психосоціальної підтримки населення, постраждалого від російської агресії, «Ти як?» на 2023-2025 роки обговорили під головуванням Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення.

💬 «Програма збереження та зміцнення ментального здоров'я в умовах війни дуже на часі. Постійний стрес і тривоги негативно впливають на психоемоційний стан людей. Ситуація може ускладнитися в разі ненадання своєчасної необхідної допомоги», – наголосив заступник очільника області. 

Також він додав, що програму втілюють у межах Всеукраїнського проєкту підтримки ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської та завдяки об'єднанню зусиль місцевої влади, територіальних громад, експертів і міжнародних партнерів. Її бюджет – понад 1,7 млн грн.

За словами Уляни Михайлишин, докторки психологічних наук, професорки, завідувачки кафедри психології ДВНЗ «Ужгородський національний університет», ключовим завданням програми є побудова такої моделі підтримки, за якої люди навчаться не приховувати, а розуміти, сприймати та контролювати свої негативні емоції 

Своєю чергою начальниця відділу підвищення професійних компетентностей надавачів соціальних послуг ЗОЦСС Андріана Кацьора зазначила, що в межах Регіональної програми планують створити Обласний центр психосоціальної підтримки населення. Тут краяни та вимушені переселенці зможуть отримати психологічні консультації, скористатися послугами психотерапевтів і психіатрів. 

📍 Також відповідно до вимог безбар’єрності незабаром за кожною територіальною громадою краю буде закріплений фахівець-психолог, який надаватиме кваліфіковану допомогу місцевим жителям. 

💬 «Налагодження сталої психосоціальної підтримки – основна мета нашої Регіональної програми. Піклування про ментальне здоров'я сьогодні має стати звичною справою для кожної людини», – резюмував Петро Добромільський.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь