Батівська громада
Закарпатська область, Берегівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як отримати правову допомогу

Дата: 07.09.2021 11:00
Кількість переглядів: 2136

Як отримати правову допомогу

 

Право на безоплатну правову допомогу - гарантована Конституцією України можливість отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість для певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

            Відділ «Берегівське бюро правової допомоги» Мукачівського місцевого центру з  надання   безоплатної вторинної правової допомоги здійснює свою діяльність по захисту прав громадян шляхом забезпечення рівного доступу до правосуддя та правової інформації, а також посилення правової спроможності територіальних громад та соціально вразливих груп населення.

Безоплатна первинна правова допомога (далі - БППД) полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Включає такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

 Безоплатна вторинна правова допомога (далі – БВПД) полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя і включає такі види правових послуг: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

Отримати  безоплатну правову допомогу  можуть громадяни України та іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці,  чи особи, які потребують  додаткового захисту, які перебувають під юрисдикцією України.

Отримати правову допомогу можна, особисто звернувшись до відділу «Берегівське бюро правової допомоги» Мукачівського місцевого центру з  надання   безоплатної вторинної правової допомоги який знаходиться за адресою: пл. Кошута, буд. 1,  м. Берегове, тел. +380932795737,  berehivske@legalaid.uz.ua. Контакти центрів та бюро ви можете знайти за адресою: www.legalaid.gov.ua. Додатково для надання правових консультацій для вас цілодобово функціонує  контакт-центр системи безоплатної правової допомоги за номером: 0 (800) 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

 

Відділ «Берегівське бюро правової допомоги»

 

Фото без опису

 

 

Пл.Кошута,буд.1

м. Берегове, 90201, Україна

Телефон: . +380932795737

Е: berehivske@legalaid.uz.ua,

     mukacheve.zakarpattya@legalaid.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь